duminică, 16 august 2020

MARIA = MAMA - TABLETA DE DUMINICĂ – din 16 august 2020

 MARIA = MAMA

Firesc ar fi fost să scriu și ieri o Tabletă. Nu am făcut-o deoarece nu am vrut să vă supun „torturii” cititului pe foarte mulți dintre voi. (Fac aici o scurtă paranteză și vă previn din pură dragoste socială, că scrisul și cititul reprezintă o chestiune de autodisciplină zilnică, la fel ca mișcarea, „faceți mișcare 30 de minute pe zi!” - spune prea bine o reclamă la Tv; dacă nu vreți să vă transformați în niște amărâți de „zombi” citiți zilnic măcar o pagină A4 de text scris, nu doar vizualizat ci, cu răbdare, parcurs tot și înțeles!). Foarte selectiv, iată ce scriam în 14 august 2016, enunț actual și acum: 

Practic nu există limbă sau  idiom de pe fața Terrei care să nu aibă în zestrea sa lexicală si numele de MARIA, într-o formă sau alta. Pentru creștinii ce o venerează, indiferent de sorginte ori rit, are semnificația unui port în care orice corabie își va găsi adăpost. Din zece oameni întrebați, „ce înseamnă pentru ei - MARIA - cel puțin 6 vă vor spune automat - MAMA” ! De aici smerenia și respectul și neacceptarea morții... MARIA înseamnă sacrificiul suprem în numele   I u b i r i i! Este antonimul urii și dezbinării! 15 august este evenimentul sărbătorit de noi toți : Adormirea Maicii MARIA, Maica Domnului ! Momentul acesta trebuie să ne unească în ideea BINE !”

Asta s-a întâmplat ieri.  Vă ofer spre delectare nu „cuvânt scris”, ci „cântat” de Luciano Pavarotti și Andrea Bocelli - două interpretări de colecție pentru AVE MARIA. Alegeți-o pe care vă place mai mult. Linkurile le găsiți la final...Atât.

MAMA începe cu MARIA și se va termina cu prenumele celei care v-a crescut la sân. Acest prenume va fi la fel de sfânt ca și MARIA pentru fiecare dintre noi. Am iubit-o, o iubim și o vom iubi mereu! Este MAMA!

De aceea - nu mai scriu nici un text, deși aș putea scrie romane...-vă îndemn din suflet : Prețuiți-o cât o mai aveți ! MAMA voastră e unică pentru voi...Eu nu o mai am...numai în inimă, în suflet, în memorie, cât mă va mai ajuta. A plecat puțin mai sus...să se odihnească, săraca+++. De aceea am să mă duc la Biserică și am să aprind o lumânare.

Ce să-i spun? Am să-i spun de bine. Nu am să vorbesc despre nenorocitul ăsta de „guvid no.19” care ne chinuie de atâta timp și stă la pândă să ne omoare. Nu am să-i spun că ne merge mult mai rău decât atunci când ea trăia, că oamenii sunt mult mai reci și mai indiferenți, că „distanța socială” îi ajută să fie așa, că țara-i condusă, în cea mai mare parte, de hoți și ticăloși, că ziua de mâine e mai incertă ca niciodată...Nu. Am să o mint. Am să-i spun doar de bine. Să doarmă împăcată acolo unde se află. Nu vreau, nu am voie să-i tulbur somnul de veci. Mă vede bunul Dumnezeu și mi-e rușine de cine am fost și ce am ajuns noi ca societate, ca oameni și ca națiune...Și ce am fi putut fi !

Dacă aveți norocul ca MAMA voastră să trăiască, vă rog, cu maximă discreție, mergeți și aprindeți-i o lumânare și rugați-vă pentru sănătatea ei și a voastră. Nu o /mai/supărați ! Dacă nu puteți merge la ea, dați-i măcar un telefon și povestiți-i de bine, numai de bine. Dacă puteți, aveți șansa să o vedeți, mergeți, sărutați-i mâinile aspre de bătături și mulțumiți-i, cuprinzând-o cu toată dragostea în brațele voastre. Spuneți-i la ureche : „Îți mulțumesc iubită mamă !” E suficient. / Vă dau mai jos linkul cu interpretarea Deliei, cu mama în sală. Îl găsesc și frumos și sugestiv/. Atât. Îmi șterg lacrimile și vă îmbrățișez pe toți cu câtă iubire mai am în mine.

Doamne ajută ! Audiție plăcută.

Mircea I. Bătrânu

Andrea Bocelli - Ave Maria  - https://www.youtube.com/watch?v=pwp1CH5R-w4

Luciano Pavarotti - Ave Maria - https://www.youtube.com/watch?v=XpYGgtrMTYs

Delia - Mulțumesc iubită mamă - https://www.youtube.com/watch?v=hGgqa1CwF90


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu