duminică, 6 septembrie 2020

LUMINA - TABLETA DE DUMINICĂ - 23 august 2020

LUMINA

Noi trăim în penumbră, nu în lumină plină. Lumina profundă, albă de te dor ochii, este doar a LUI. Această baie de „laser” a fost cea a Înălțării SALE. Mai e apanajul sfinților și arhanghelilor SĂI. Pentru noi, cei mulți, scăldarea în baia de soare plin, din luna lui cuptor, să zicem, rămâne un deziderat greu de atins. Pentru majoritatea noastră e doar „mălaiul la care visează orice pasăre!”, imposibil de atins în viața obișnuită, pe planeta Terra.

În Cartea Sfântă, de Paști, suntem invitați să luăm LUMINĂ – L u m i n a Învierii, Lumina ce ne va călăuzi pe drumul drept, ca o lanternă cu baterie foarte bună, tot anul. Ne va feri să nu cădem în gropi, ori în te miri ce alte capcane. Dacă te duci în acea unică noapte și iei formal lumină de la Părintele, sau de la alt credincios, mai aproape de sursă, participând doar fizic la ritual – cum să zic? Ca un „zombi” – atunci mai bine stai acasă. Știu precis că l u m i n a nu te va ajuta. Din contră, aproape sigur vei face vreo prostie de care s-ar putea să-ți pară rău mai târziu.

Dar întunericul? Ce facem cu acesta. Eu personal am avut momente foarte triste și grele când aveam senzația că mă sufocă. Mi se părea că aveam legate de picioare niște pietre enorme de moară. Aghiuță nu „culcă-te”! Îl auzeam cum mă împinge, cu glas mieros la renunțare, la abandonarea luptei, mă cheamă la căderea în neant, ca să mă pierd cu totul.Oh! ce dificil e să-i scapi din gheare! Mă ia cu răcoare pe șira spinării...Cum scapi? Numai recurgând din tot sufletul la LUMINA RUGĂCIUNII! La PUTEREA SA MIRACULOASĂ!

Este singura noastră salvare, dragii mei prieteni, dragele mele prietene, nu vorbesc să mă aflu în treabă și nici să fac pe nebunul. Altă cale de scăpare nu există!

Noi trăim în penumbră, nu în lumină plină...într-o INTERSECȚIE. Dacă ne rugăm cum trebuie, simplu, la obiect, o vom apuca în sus, spre LUMINĂ. Dacă îl ascultăm pe Aghiuță, care ne șoptește tandru, ca o cocotă de la „Cocoșul roșu”...„lasă, hai mai ia un whisky, pipăie-i nurii fătucă-i! Dă-i în pitpalaci pe ceilalți, tu ține-o tot înainte cu partidul și fă-ți mâna greblă (ha-ha-ha! mai ai un bobârnac să dai în bugetul țărișoarei și vei ajunge miliardar!!! Cine-i ca tine, hai?!) o luăm la vale și penumbra se transformă în întuneric absolut, cu un miros puternic de pucioasă, de catran ars! Când vei ajunge pe buza cazanului cu smoală e...prea târziu!

Priviți așadar cu încredere spre LUMINĂ. Repet, în l u m i n ă plină stau numai cei chemați, cei aleși/ suita LUI, sfinții, îngerii, arhanghelii/ și mi se pare chiar corect, gândindu-mă la păcatele săvârșite de către noi, mirenii. Dar nimeni nu ne va opri să stăm pe „terasă”, sau în camera cea mai luminoasă, cea de la drum. Nu?

De cine depinde? Vă întreb.

Să aveți parte de o săptămână bună, cu sănătate și împliniri frumoase. Doamne ajută!

Al vostru prieten,

Mircea I. Bătrânu 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu