luni, 10 august 2020

Din vremea coronavirusului covid-19 - Martor activ -56 - 60

 MARTOR ACTIV 56

22 iulie 2020

Ghiveciul nostru „patentat” de pe Dâmbovița,

„Ce, ăla n-a fost coronavirus! Esca face pe nebuna! A fost plătită să zică ce a zis la ProTv(!)” etc. „ Sasul e un pămpălău prost!” , „Bine că a luat banii!...Eh, trecem peste faptul că a luat numai 80 de miliarde de parai - sincer, nouă nu ne prea ajung, la toți baronii, baroneții și baronașii! - de luni, trecem la treabă, băgăm moțiunea, dăm jos pnl-ul  de pămpălăi și revenim noi la putere, odihniți și...flămânzi”! Ha-ha-ha! Îi și văd frecându-și mâinile cu satisfacția motanului Tom, după ce și-a pregătit farfuria, cuțitul și furculița și și-a legat la gât „barbețica” să nu se murdărească de grăsimea ce le va curge din gurică, după...„pomana porcului”!

    Vise, vise, numai vise! Deoarece vestea vine la pachet și cu sporirea atribuțiilor doamnei Procuror General al UE - Laura Codruța Kovesi. Intenția este ca anchetele să devină clar acțiunea acestei Procuraturi europene cap-coadă! Prins - anchetat- judecat- condamnat direct de Bruxelles! Evident, prima prioritate este restituirea întregii sume delapidate, sau deturnate! De aceea îi rog pe așa-zișii social-democrați să-și pună pofta în cui! Banii aceștia vor fi cheltuiți exact cum prevede noul protocol: toți numai pe investiții, în principal de infrastructura rutieră, drumuri de mare viteză, autostrăzi, (în 4 ani toate autostrăzile de bază: coridorul 4, corelațiile Transilvania-Moldova, Nord-Sud ș.a. vor fi terminate!), CFR, căile ferate vor fi modernizate pentru trenurile de mare viteză, banii vor fi alocați și irigațiilor, dar și  spitalelor regionale / vezi cât de necesare au devenit datorită afurisitului de „guvid-19”/, învățământului și cercetării, etc. S-a terminat cu „pușculița cu bani” pentru firmele de casă ale partidului și alte multiple filodorme din „Fondul Regional de Dezvoltare” sau cum i-o mai fi zicând. Aceștia nu mai sunt bani „la dispoziția guvernului”!

Stau și râd imaginându-mi mina doamnei Kovesi și satisfacția cu care va pescui niște „crăpălăi” grași din Balta Belina  a acestor magnifice partide socialiste, democratice etc. - te umflă râsul când vezi cu ce merțanuri,  land-roveruri și Bugatti-uri își plimbă „dragostea lor față de popor!”( Nu știu cum naiba se face că de 6 ani tot vorbesc de pensii! Eu, după 43 de ani de muncă, cu multele și marile majorări am ajuuns la 2070 Lei pensie(sic!), iar dumnealor, cei cu pensii speciale, au depășit de mult 12.000 Lei !!! Și mai susțin că vor binele poporului! Care popor?! La mine în bloc suntem mulți pensionari. Eu cu cei peste 2000 Lei stau bine. Am colegi de generație cu pensia, puțin peste 1300 Lei, majoritatea și chiar, vreo câțiva, sub 1000 Lei...Mă omoară minciuna lor pe față, fariseismul lor fără margini: cu rare excepții toți sunt milionari în lei și foarte mulți chiar în Euro! În realitate îi doare la bască de necăjitul și oropsitul de popor! De aceea trebuie toți sancționați drastic la vot! Odată pentru totdeauna! Nu vreau să se înțeleagă de aici că mi-ar fi foarte dragi ceilalți politicieni: pnl, usr etc., de dreapta. Nu. Nici ei nu sunt mai breji, cu câteva rare excepții. Sincer, după 30 de ani de politichie de Dâmbovița cunosc doar 6 foști și actuali politicieni „curați”...E trist. De aceea am susținut și susțin acele schimbări radicale în structura politică a României. E simplu. Avem nevoie de profesioniști adevărați, cinstiți, patrioți și dispuși să acționeze numai pentru binele națiunii, în deplină transparență, în cei 4 ani cât stau acolo, la nivel central. Ce naiba, e așa de greu?

Se pare că încă e foarte greu pentru că unii au foarte multe de pierdut, iar alții, dominați de lăcomie își zic în barbă: „acum e de trăit, în ăștia 4 ani mă căpătuiesc eu și tot neamul meu!” Nu mai căutați exemple că este plină presa de ele, din 1990 și până azi...Referitor la „guvidul-19” să le fie rușine tuturor nesimțiților care au luat-o în balon pe Doamna Esca. Este cu adevărat o Doamnă, o soție și o mamă de excepție...Cred că prin cuvintele emoționante spuse în interviu, a salvat, fără nicio exagerare multe vieți.

Am spus și repet e momentul să mai terminăm cu  u r a  dar și cu „porcismul” afișat de unii contemporani doar pentru că din prea mult bun simț li se permite!

Luni, la Cluj, am văzut următoarea scenă. Doi cocalari/ traduc: terchea-berchea/ mergând pe centru, vorbind tare, viu colorat - tot al doilea cuvânt era ce p*** mea, ce p**** mă-sii - gesticulând,  își serveau plini de ei sanvișul și red-bull-ul, după care inevitabil, mai întâi ambalajul jap! pe jos...Nu au apucat să mai arunce și doza goală că doi sportivi, basketbaliști cred, i-au apucat de ceafă, i-au prefăcut în litera „u” inversă și i-au obligat să strângă tot și să depună resturile la coșul de gunoi din fața noastră. „Ce p*** mea vrei bă?!” - a articulat nervos un cocalar. Odată l-am văzut ridicat pe sus de sportiv. L-a dat cu capul de teiul ornamental de pe stradă, cum scrie cartea, de-i tremurau bietului copac frunzele. „Băi nenorocitule învață întâi să vorbești, să te comporți civilizat și numai pe urmă vino la Cluj! Auzi mă? De nu, îți mai trag și vreo două palme de vezi stele verzi, ordinarule!” Nu vă ascund că lumea toată a început să aplaude și să strige: „La grădina zoologică cu ei!” ...Aceasta e lecția de care cred că avem nevoie de sus până jos. Urgent! Altfel cu ghiveciul balcanic rămânem pentru încă vreo câteva decenii bune din mileniul 3! E bine? Asta vrem?

Mircea I. Bătrânu


***

MARTOR ACTIV 57

31 iulie 2020

Nu ne vom lăsa, cât suflet și crez vom avea!

Îmi pare rău pentru toți cei care mă înjură constant. Sunt copii! Dacă nici acum nu au înțeles că pe mine, pe noi - fiindcă suntem foarte mulți cu gânditorul încă activ - nu mă/ne interesează cazul particular ci „staza” unde băltim de atâta timp.

Nu se poate face nimic dacă „factorul de decizie” nu acționează, nu se pune cu toată voința și dorința de bine, în mișcare. Nu vă supărați dar așa ceva „e sublim, e magnific, dar lipsește cu desăvârșire”! Nu-i așa că-i grozavă Limba Română?

Rândurile de mai jos le-am gândit ca pe o simplă scrisoare, colocvială, adresată unui contemporan mai tânăr decât mine, cu minte în cap care ocupă vremelnic cea mai importantă funcție de decizie a executivului țărișoarei noastre dragi - România.   

Stimate Domnule Prim-ministru,

Dragă Domnule LUDOVIC ORBAN,

Te rog frumos să-ți imaginezi că bem o cafeauă  bună, cu caimac, la Bistrița, unde am avut ocazia să te „prețăluiesc” în timpul unei vizite „de lucru”... Eu ca ardelean get-beget și în plus, după 43 de ani de muncă cu copiii și cu tot soiul de oameni, m-am uitat ce faci, cum te miști, ce zici și mai ales  cum îți stau ochii în cap.

Da. Chiar cred că nu ești hoț!

Nu te-ai dus acolo la guvern să te căpătuiești și nici să faci pe nebunul.

Ai școală adevărată, nu făcută într-o scară de bloc. Ai sigur cei 7 ani de acasă. Ești un intelectual adevărat. Știi să porți o conversație și sunt sigur că tonul colocvial nu te supără. Poveștile rele despre dumneata cred că sunt o „făcătură”. Iarăși, mai înțeleg că politica este sigur din branșa celei mai vechi meserii din lume și că, zilnic, trebuie să faci  multe, foarte multe compromisuri. Ce mă enervează și mă văd obligat să-ți spun, e că, încetul cu încetul cazi în patima „birocratului” ascuns cu multă grijă în spatele maldărului de dosare care, evident, nu se mai termină! Camarila, pe care bizuit o ai deja constituită în jur dumitale, chiar fără să știi, triază, cerne, cenzurează tot, ca să „nu te mai surmenezi!” De aici până la a fi rupt de realitate mai e numai un pas...Dacă-l faci e gata. Pierzi tot-totuț! Și e păcat...Mă înfuriu numai când mă gândesc la Veorica și ăialalți agramați trecuți prin Palatul Victoria, ca valiza prin gară. Ce naiba, ăștia trebuie să revină iar la butoane?!

Dragă Domnule LUDOVIC ORBAN,

Sunt multe, foarte multe aspecte...Vreau să te rețin cu o chestiune de maximă importanță pentru binele națiunii noastre. Este vorba despre SARS-CoV 2, covidul-19, eu i-am spus „guvidul” fiindcă stă prins de om ca peștele ăsta cu ventuza lui abdominală de piatra barajului împotriva valurilor mării. Domnule dragă se vede cu ochiul liber că Președintele și dumneata și ministrul sănătății, cel de interne și toți ceilalți din echipă faceți un efort considerabil pentru a veni în ajutorul bolnavilor loviți de nenorocitul de „guvid-19”. Dincolo de orice poveste, sunt convins că nu aveți odihnă ca să soluționați cât mai bine aceste teme. Dar, îmi pare rău, apare un DAR, în majuscule!

Nu EFECTUL ci CAUZA trebuie să preocupe hotărâtor pe toți factorii de decizie! Te vizez în mod direct pe dumneata, ca și  Pater-Familias al Executivului României! Desigur, bolnavii trebuie îngrijiți și tratați cât mai bine, dar prioritar, dă-mi voie să-ți spun, rămâne ANTIDOTUL! VACCINUL!!!

Dragă Domnule LUDOVIC ORBAN,

Noi ca țară stăm foarte bine cu „glagoria”, nu suntem atât de mulți „asimptomatici” ca în altă parte, dovadă că „intelighenția românească” și-a găsit de lucru și la NASA, Harvard, Oxford, Sorbona, Heidelberg etc. Avem o șansă extraordinară: la Timișoara, deci în România este „OncoGen”, singurul centru din Estul Europei care se află pe lista Organizației Mondiale a Sănătății a instituțiilor care au în testare un vaccin împotriva SARS-CoV-2. Mai mult  - am și scris despre aceasta - acolo îl avem pe domnul doctor VIRGIL PĂUNESCU.  S-a dovedit că nu a fost și nu este un impostor. După discuțiile aprinse, din perioada respectivă, s-au găsit chiar și ceva bani/voi reveni la acest aspect/ și s-a creat puntea cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Doctorul Păunescu și-a făcut lui vaccinul, dar are deocamdată efecte adverse ce țin de tulburări de coagulare. Iată ce i-a declarat colegului Adrian Panduru în 26 iunie a.c.: „VACCINUL E GATA ȘI ACUM(!), dar vaccinul ca atare trebuie să treacă prin faza I de vaccinare prin care se urmărește toxicitatea lui. Vaccin înseamnă amestecul acela de peptide. Îl avem și acum și lucrăm pe celule. Sper ca în 2-3 luni să obținem acordul pentru studiul de fază I(!), câteva zeci de voluntari, dacă nu pățesc nimic atunci vom primi acordul pentru studiul de fază II. Dacă lucrurile vor merge bine, dacă reușim, probabil la anul va fi pe piață acest vaccin. Am ales varianta spray-ului intranazal pentru că noi am studiat cât am putut despre acest intrus. Virusul este foarte ciudat, e „neam” cu SIDA, cu Ebola, cu SARS, MERS(!) și o grămadă de alte virusuri pe bază de acizi nucleici de ARN. Pentru acest tip de viruși nu s-a reușit producerea de vaccinuri decât în mică măsură. Nu o să injectăm, pentru că populația este reticentă. Vaccinurile care sunt acum în studii avansate/ în alte laboratoare din străinătate -n.n./ sunt bazate pe trei administrări – trei injecții”. 

Câteva scurte precizări se impun pentru corecta înțelegere a temei. „Peptidele sunt polimeri scurți formați prin legarea, într-o anumită ordine, a mai multor Aminoacizi(Wikipedia)”. Vaccinul e amestecul lor. Nu mai reiau tot articolul prietenului Adrian dar iată, negru pe alb, că „guvidul-19” nu provine de la nu știu ce lilieci „nebuni” , ci ca și „SIDA, Ebola, cu SARS, MERS(!)” este o creație de laborator a unor minți diabolice, bolnave! - d-ar da „guvidu”-n ei, să dea! - de aceea este atât de greu de găsit „antidotul”. Dar trebuie găsit și aplicat! La centrul „OncoGen” se va face analiza preclinică, iar în cadrul Institutului „Cantacuzino” se vor face studiile efective pe animale și pe oameni, pentru a testa răspunsul imun în cazul subiecților.

Dragă Domnule LUDOVIC ORBAN,

Te rog frumos, cere dumneata toate datele reale din acest dosar. Te rog frumos să te gândești la o sumă mai...normală pentru munca aceasta de cercetare. Nu, nu ne comparăm cu SUA care a alocat 400 de milioane de dolari descoperirii și aplicării vaccinului chiar din această iarnă, nici cu Germania sau Franța, cu zeci de milioane de Euro, puse la bătaie, dar nu putem fi de acord nici cu ridicola sumă de 3,5 milioane Lei(!), iertată-mi fie comparația, dar e ca și un scuipat în mare! De asemenea cred că este bine, fără a interveni în chestiunea științifică, ca toată birocrația să fie dată la o parte, în cazul obținerii tuturor acordurilor necesare, ca să avem cât mai repede un rezultat pozitiv. Sunt prea mulți de „dacă” în aserțiunea doctorului Virgil Păunescu. Este clar că trebuie intervenit, insistat și controlat permanent ce fac „funcționarii” în acest caz. „Ochii stăpânului îngrașă porcul”... se zice pe la noi. Degeaba sarcina e bine stabilită și dată la termen, dacă nu este și permanent CONTROLATĂ! La dumneata în partid ai doi oameni excepționali: Boc și Bolojan. Fă tot timpul ce fac ei! Fii mult mai aproape de oameni, de popor, chiar dacă te înjură. Ești curat. Fii cu fruntea sus și răspunde astfel tuturor interpelărilor, că nimeni nu te va mânca. Cei puși de alții să latre, nu sunt majoritari. Fii liniștit! Oamenii de bună credință dacă te văd că nu fugi și le răspunzi la derbedei cu curaj, te vor crede pe loc și pe final câștigi mult mai mult decât prin 7 comunicate de presă, oricât de bine ar fi redactate ele. Fii  domnule „transparent” și sincer!

La ora 13:00, ora „comunicatelor Coronavirusului” - „ora muezinului”, i-am zis eu, ca la prietenii mei mahomedani din Constanța, când din turnul geamiei îi cheamă la rugăciune - am mari emoții. Mă ia cu inima, de groaza că s-au mai îmbolnăvit oameni nevinovați, copii, bătrâni, de la mine în sus ca vârstă și că au decedat alții. Te rog așadar, la finalul fiecărui comunicat să anunți ce progrese s-au făcut, măcar o dată pe săptămână! în domeniul cercetării Vaccinului. Ce bani s-au cheltuit și pe ce? Fă tot posibilul ca să ajungem la un rezultat viabil chiar în acest an! Câte vieți pot fi salvate! Câți oameni scapă de necaz! Îți dai seama?! Dumnezeu e sus și vede! Fă din tot sufletul ceea ce ai de făcut și o să-ți umble sigur bine.

Dragă Domnule LUDOVIC ORBAN,

Nu te mai rețin. Chiar și eu sunt de principiul că trebuie mai multă muncă și mai puțină vorbărie. Ieri te-am aplaudat cu proiectul spitalului de la Sibiu. Te rog depășește această fază. Dă urgent drumul la investiții. Toți vrem să vedem rezultate. Ne-am săturat de așteptări și minciuni. Domnule, ai puterea să faci numai fapte bune. Fă-le! Doamne ajută!

Mircea I. Bătrânu



***

MARTOR ACTIV 58

8 august 2020

Buruiana nu se mângâie, se plivește, se rupe cu totul!

Am spus limpede că schimbarea politică trebuie să fie una de esență. Nu de formă, de suprafață!

Uite câtă dreptate am avut.

Partidele, lua-le-ar naiba! Joacă din nou „șotron” pe tema prostirii prostimii populare din România./ O să redau mai jos din pilda folclorului românesc modern o imagine. Priviți-o cu atenție și reflectați!/. Populismul să trăiască! Pleacă ai noștri, dar vin tot ai noștri-voștri-noștri de numai înțelege nimeni nimic.

X din pmp - mă iertați, nu vreau să folosesc pentru aceste acronime majusculele, că nu merită, la fel voi vorbi de psd, pnl, usr etc. și haida-hai! - zic, X - mare, din pmp, poc! vrea la Primăria capitalei; x - mic tot din aceeași barcă, vrea la o primărie mai micuță, mai de provincie, mai din capăt de linie a Transilvaniei, global vorbind, nesemnificativă. Corect, ca dimensiune, dar total incorect pentru oameni, pentru mine, tine, el,ea că noi suntem...de aici. Mă înțelegi?!

Ce ne spune ghicitul în „șotron”? (E la modă să mergi la ghicitor, vrăjitor, ghicitoare ș.a., nu de alta, dar ca să știi precis cât de prostit e „boborul” de votanți și cum poți să-l manipulezi mai ușor).

Păi ce poate să ne spună? Nimic altceva decât ce se bârfește pe la noi prin piața, cea mai piață din cartier, culmea, orientată către Cluj! , adică „Timo-minierul” care a uitat de valurile mării, s-a mutat în subteran, a săpat și a găsit precis că „aici(sic!) sunt banii dvs.”, a hotărât să-și plătească o datorie față de Floricica de la Primărie, de când cu Frumoasa din Troia - să admit, ca licență poetică - o mână o spală pe alta și amândouă obrazul. Punând umărul la căruț, o ajută pe față pe blonda din primărie să-și păstreze scaunul. Recompensa? Încă o tură de deputăție și parlament pentru toți colegii  de partit! Plus multe alte foloase, de care nu poci să vă spui, că nu-i frumos...La noi, loco, lucrurile sunt și mai simple. Cum să vă explic? x-mic acordă o „îmbrățișare” colegială viitoarelor „neamuri” din primărie și nu numai, chestii pe care vi le spui din ghioc: cel puțin una bucată post parlamentar, în barca mai mare, dacă partidulețul propriu nu mai are locuri și uite așa, marea familie „pesede” crește frate, ca voinicul din poveste!

Și atunci?

Un „buboi” atât de mare nu se vindecă numai cu rivanol!

Trebuie o „zeamă” serioasă de bisturiu și, oricât de tare doare, musai tot puroiul extirpat, până la os!

Cum?

Numai printr-o  d i c t a t u r ă  luminată! Pe maximum 5 ani!

Pus lacătul pe parlament și trimis tot „păsăretul” răpitor și hrăpăreț, strâns acolo, care unde îi este locul. Suspendate toate partidele. Justiția să-și intre urgent în drepturi depline. În 90% din cazuri  f u r t u l este atât de vizibil, de evident că, în regim de urgență, confiscându-le întreaga avere, cum spune mai jos și Florin Zamfirescu, în câteva luni cele 80 de miliarde de Euro se vor reîntoarce în visteria statului, și la anul terminăm 60% din autostrăzi, suntem avansați cu lucrul la cel puțin 3 spitale regionale, ca la carte, reașezăm pensiile pe un fond sănătos și rezonabil, reducem la maxim aparatul bugetar utilizând cu toată eficiența IT-ul. Toți cei care vor părăsi posturile de funcționari vor fi ajutați să-și inițieze propria afacere și prin muncă și impozite mici să o ducă chiar bine.

Alegerile să se mute în 2025, pe cu totul alte baze. Conducerea locală să se facă prin ofițeri ai Armatei Române, avem colonei, generali foarte capabili din departamentul de dezvoltare NATO, comandamentul România - SUA - vezi ordinea și disciplina de pildă de la „Cantacuzino”, după militarizare - și veți rămânea uimiți cât de puțin se va mai fura și „manipula”  în primării și la județe. Stabilită în 2021-2022 prin Referendum forma de guvernământ: Republică sau Monarhie constituțională? (Eu personal visez și doresc o Monarhie constituțională cu noul Rege al României - NICOLAE I - dă Doamne!) Se va actualiza Constituția din 1923 și în baza acesteia se vor face alegeri libere și democratice în 2025...

Altfel, băltim în continuare în această mocirlă infectă unde miasmele unui trecut greu, cu multe cadavre încă ascunse, riscă să ne sufoce.

Sunt foarte trist și deziluzionat.

Am uitat că maimuța nu se va da singură jos din copac niciodată.

Mircea I. Bătrânu


 



*** 


MARTOR ACTIV 59

12 august 2020

Democrația RO nu se va salva numai prin Dictatura RO!

Asta am spus și spun de mai bine de 2 luni de zile. Nu fac și nici nu admit să mi se atribuie, nicio conexiune cu dictaturile hitleriste, leniniste, altele de tip sud-american, putiniste, sau erdoganiste, pentru că țara noastră România, nu oferă un asemenea cadru și/sau/context.

I-am spus „Dictatură luminată”. Mi-am închipuit că Președintele înțelege mesajul și va pune lucrurile la punct. E cea mai îndrituită persoană. Fac pariu și-l câștig, că cel puțin 15 milioane de oameni, după ce acțiunea e declanșată, îl vor urma pe Președinte până la capăt de linie... nu exagerez când afirm că astfel Iohannis ar putea intra în istorie ca Erou Național! Este adevărat, trebuie să ai sânge în instalație și să pui lucrurile la punct. Se pare că m-am înșelat, deși încă nu e târziu. Vom trăi și vom vedea!

I-am spus „Dictatură luminată” fiindcă se poate constitui și o „Huntă militaro-civilă” care să funcționeze foarte bine. Cât? Timp de maxim 5 ani. Cum anume? Avem cel puțin 4 generali excepționali, de la 2 stele în sus, cu tot ce trebuie să aibă în bagaj: școală, pregătire tactică și strategică de excepție, dovedită în Irak și Afganistan, vorbesc fluent engleza și franceza. Sunt foarte bine apreciați și de Pentagon și de NATO și respectați chiar și de ...Putin. De ce și „civilă”? Exemplu: Să zicem că profesional domnul Câțu este foarte bun la finanțe, poate să rămână în continuare în acest guvern provizoriu și să-și facă pe mai departe treaba, deși partidele vor fi toate suspendate; Domnul Cristi Diaconescu un excelent specialist pe probleme de politică externă, sau de justiție, va ocupa unul din aceste fotolii etc.

Nu reiau toate detaliile pe care le-am prezentat, pe larg, în numerele anterioare ale MARTORULUI ACTIV. Le găsiți pe pagina mea de web și le puteți accesa.

Persoana mea iese din discuție. E o chestiune de bun simț. Am deja o vârstă când mă văd mult mai acasă în literatură, în religie și presă literară. Nu urmăresc nicio funcție, filodormă sau alt beneficiu strict personal. Firește vreau o pensie mai mare, mai „normală”, dar nu numai pentru mine, ci pentru toți confrații mei de suferință.

Doresc doar Binele copiilor și nepoților noștri. Nimic altceva.

Deocamdată constat cu stupoare că psd își face fără frică de cap. Se pregătește să dărâme guvernul actual, pnl. Înțeleg, nu e strălucit, dar e mai bun decât cel al lui Viorica& Dandy de la Finanțe de 1000 de ori! Ce naiba? Se vede cu ochiul liber.

Am asistat la decesul unui interlop „de marcă”, ucis de un caid rival. Dumnezeu să-l ierte. 3 zile încheiate câteva televiziuni care, știm cu toții, sar calul, au prezentat în detaliu funerariile. Când a murit de covid-19 biata fetița aceea, sau marele dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, înmormântările lor au fost anonime. Ce m-a enervat la culme a fost atitudinea jenantă a Poliției Române. Le-a deschis „potecă” domnilor de la înmormântare, ca să nu se infecteze, că nu aveau „măscuțe”. Îndatoritori, domnii polițiști le-au oferit ei acest accesoriu...

Domnule s-a întors lumea cu susul în jos, nu vedeți?!

În politica dâmbovițeană domnul Traian Băsescu joacă „uite popa, nu-i popa” cu doamna Firicela de la primărie. Doamna Renata și ea e profund implicată în pusul bețelor în roate, alături de alți domni și doamne de bine, în robă frumoasă, roșie, ca să știm o treabă! Iar domnul Ludovic Orban va să fie trântit, cu tot cu guvern, dacă nu-i deja eliminat din ecuație la această oră!

Si noi ce facem? Aud? Stăm și ne uităm la ei cum se joacă „alba-neagra cu soarta generațiilor de mâine ale României!!! Cu a cui drept?!

AJUNGE!

Domnilor Generali,

Luați domnule inițiativa! Dați cu ei de pământ!

Luni închideți pentru 5 ani parlamentul rușinii neamului!

Trimiteți-i pe toți mai întâi la triajul justiției. Sunt tineri judecători și procurori, oameni de mare probitate, lăsați-i să-i cearnă cum trebuie. La fel cu eșaloanele 2,3,4 din ministere și instituțiile publice. Se vorbește de o delapidare de 80 de miliarde de Euro!!!

Între timp țara poate fi condusă ca și în 1990 de ofițeri capabili care au lucrat în comandamentele aliate de la NATO, sau în structurile interamericane, de la maior în sus. Nu 41, ci 100 de ofițeri adevărați găsiți la prima strigare!

Faceți ordine și disciplină! Hoții să stea în taberele de muncă, nu la pușcărie! Avem de extras sare, de pregătit terasamentul noului sistem CFR ,de mare  viteză, ș.a.m.d.

La anul se va putea pune ca lumea în discuție ce dorim. Vrem Republică sau Monarhie Constituțională? Referendum și apoi o Nouă Constituție, sau /vă spun ce visez eu/ Monarhie adevărată cu acel „copil” minunat NICOLAE I, Rege al României, „școlit” de Bunicul său Regele Mihai I...În acest caz ar fi mai ușor fiindcă este Constituția din 1923 care ar trebuie doar să fie actualizată. Și așa în 2025, pe baza unui triaj sănătos să ne alegem un Parlament adevărat pentru țară, nu specimenele pe care le vezi toată ziua bună ziua la televizoare!

Nimeni nu trebuie împușcat, asasinat ca în Turcia lui Recep Erdogan. Nimeni nu trebuie torturat sau omorât. Conlucrează cu organele de anchetă îi se va reduce din pedeapsă, etc.

Sunt multe alte detalii. Acestea vor fi rezolvate de viitorul Consiliu Național al Huntei de guvernământ. Doamne ajută!

Mircea I. Bătrânu

P.S.

Acest subiect nu am să-l mai reiau. Este cine să o facă. Actorii trebuie să aibă între 35 - 55 de ani. Astfel sigur va fi bine.




*** 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu