vineri, 29 aprilie 2016

TENIS – SAGA CONTINUĂ! - DUPĂ FETE, VIN ȘI BĂIEȚII TOT LA CLUJ-NAPOCA!

E oficial! Iată conținutul mail-ului pe care l-am primit de la biroul de presă al Federației Române de Tenis, în 26 aprilie 2016:
Federația Română de Tenis anunță că a fost stabilit orașul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas dintre România si Spania, din turul 2 al Grupei I, zona Euro/Africana, din 15-17 iulie 2016. Astfel, dupa consultări cu componenții echipei României și cu căpitanul nejucător Andrei Pavel, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.
Suprafața de joc va fi anunțată ulterior. Razvan Itu, vicepreședinte al Federației Române de Tenis, a declarat, pentru site-ul FRT, că ”suntem bucuroși că spectatorii clujeni  vor putea vedea la lucru echipa de Cupa Davis a României intr-un meci atât de important cu o echipă precum cea a Spaniei”. Tenisul se mută iar la Cluj, acolo unde Sala Polivalentă a găzduit deja, în februarie și aprilie, disputa de FedCup contra Cehiei și Germaniei a fetelor.  Organizarea a adunat aprecieri la superlativ atât din partea jucătoarelor, cât şi a forului internaţional, aşa că arena ardeleană devine destinaţia favorită pentru întâlnirile din cele două competiţii pe echipe, Cupa Davis şi FedCup. Dl .Răzvan Itu a mai declarat: „Pot confirma discuţiile cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Primul pas a fost făcut, noi aveam acest gând chiar din perioada FedCup, era un plan B, pentru că ne aşteptam să învingem Slovenia. Acum urmează paşii regulamentari, mă refer la chestionarul care trebuie completat pentru federaţia internaţională, iar asta se întâmplă cu două luni înaintea meciurilor, adică undeva în luna mai. Am vorbit şi cu băieţii din echipă, au agreat ideea de a juca la Cluj".
Întâlnirea e programată între 15 şi 17 iulie 2016. Se pare că suprafaţa aleasă va fi hard-ul, aceasta convenind mai mult jucătorilor români. Pe un astfel de teren s-au impus la ultima lor confruntare, la Arad, cu Slovenia, cu scorul de 4-1!  Iar știrea cea mai așteptată e că din echipa Spaniei care va juca la Cluj va face probabil parte și Rafael Nadal, care are nevoie de jocuri în Cupa Davis pentru a fi eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Pe măsură ce vor apărea, vă voi ține la curent cu toate detaliile evenimentului. Mulțumesc lui Dumnezeu – glumind, cred că îndrăgește acest sport, pe ardeleni și clujeni – pentru că altfel nu-mi explic „blagoslovirea”  noastră cu 3 competiții de primă mărime, într-un singur an! Ține-o Doamne tot așa! Să le urăm și băieților multă baftă și să-i întâmpinăm cum se cuvine în frumoasa Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
HAI ROMÂNIA!

Mircea Seleușan-Bătrânu






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu