duminică, 21 august 2016

TENIS-SAGA – DE CE A PIERDUT SIMONA HALEP?

Nu e nimic sofisticat sau complicat. Am auzit și citit deja tot soiul de explicații.Savante, tehnice, justificative sau acuzatoare. Cred că s-a mers prea departe. Simona este o CAMPIOANĂ! Este un om admirabil, cu minusurile și cu plusurile sale. Muncește enorm și e modestă. Se poartă frumos cu toți cei ce se apropie de ea cu un gând bun. Știe să se bucure, să plângă de ciudă, când greșește și să râdă cu poftă de o glumă bună. Am văzut-o la „treabă” la Cluj-Napoca, în acest an. De două ori. Mă simt un privilegiat. Tocmai de aceea o iubesc, ca pe copilul meu – ca fel de a fi seamănă cu fiica mea mai mică. Aceeași manieră de a aborda temele. Nu există „nu se poate”, sau „nu se rezolvă”, oricâte ore ar trebui muncit sau insistat, repetat! Caută și găsește întotdeauna soluția adecvată. Sunt un FAN al SIMONEI până la capăt! O să câștige multe și mari competiții, veți vedea! Are timp suficient.

Azi noapte, știam că meciul cu Angie Kerber nu va fi ușor, dar nu m-am așteptat să greșească atât de mult Simona...Serviciul i-a funcționat la jumătate capacitate și în raliuri nemțoaica s-a dovedit a fi mai bună. Cred de asemenea că jucătoarea noastră era și obosită după încleștarea cumplită de ieri cu Aneska Radwanska... Și totuși, nu aceasta era cauza ci senzația de...inconfortabil, de teama de a nu greși în fața rivalei sale. Identific două persoane și nu mă înșel: Serena Wiliams și Angie Kerber. Pot să fie și altele. Simona are aceeași reținere pe care foarte mult timp a avut-o, dacă vă mai amintiți, Novak Djokovic în fața lui Federer și Nadal! Senzația de inferioritate, de neputință, orice ai face și oricum ai juca...E ceea ce blochează, distrage atenția și nu-ți permite să acționezi cum vrei! Ne mărturisește chiar Simona: „...N-am simtit prea bine mingea, dar Angelique a jucat mai bine, a meritat sa castige meciul. A fost mai buna. Eu nu am avut cea mai buna zi, accept asta”. Să nu uităm că Nole a egalat și depășit scorul partidelor câștigate cu cei doi mari campioni. Simona, în setul 2, tot la  scorul de 0-4,  a început să dea semne de revenire: a jucat-o mai mult pe rever, mai înalt, cu schimbare bruscă pe forehand. Fiecare asemenea inițiativă s-a încheiat cu un winner pentru Simona.
Păcat că momentele de calm și luciditate au fost perturbate de presiunea scorului și a timpului/prea multă ploaie!/.Ce luptă SIMONA, ce luptă!!! S-a terminat 6-3,6-4 în favoarea campioanei germane. „O victorie în fața Simonei îmi dă foarte multă încredere deoarece a jucat incredibil la ultimele turnee. Este mereu o adversară dificilă, în special pe hard, astfel că e un sentiment foarte plăcut că am învins-o, mai ales aici” -  a spus Angie Kerber la conferința de presă.
Nu-i nimic. E binevenită această confruntare acum, înaintea momentului US Open. Omul cu mare experiență, Darren, un antrenor adevărat, de nota 10, o va ajuta să „câștige” mai întâi această luptă interioară, cu ea însăși!
Apoi, o să vedeți că își va lua revanșa cum scrie cartea! Campioana noastră a avut o foarte bună evoluție în această a doua parte a sezonului și nu văd de ce nu ar confirma la marele Slam american, ori la turneul campioanelor!
Închei așadar așa cum v-am obișnuit:
HAI SIMONAAA!
SUNTEM CU TINE, TE IUBIMMMM!!!
Mircea Seleușan-Bătrânu


P.S.

Puteți prelua – free - text+poze. Condiția: ghilimelele și indicarea sursei. Merci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu