sâmbătă, 25 aprilie 2020

MARTOR ACTIV 19


Noi, noi înotăm Domle!


„Noi dăm din mâini și din picioare, de mici. Nu așa, ci de mici, foarte mici. Ba pot spune că de când  mă știu am tot înotat. În orice apă! Mică, mare, adâncă, adâncă, sau doar până la genunchele broaștei. Nu contează! Apă stătătoare, din lac, sau baltă. Apă curgătoare, de la pârâul din dosul grădinii, de la bunica din Daneș, la Târnava Mare, sau Mică, în Olt, Mureș, Someș, Siret, Prut și chiar în Dunăre, când unchiu-meu și-a scăpat geanta cu bani. Îmbrăcat am sărit de pe bac în apă. Nu a contat că mă puteam îneca, că acolo, aproape de ponton, fluviul e foarte adânc cu multe vârtejuri...
Ei, fii serios! Banii contau! I-am salvat și unchiul, băiat salon cum îl știi, mi-a dat și mie 5 lei, „de-o bere”. Nici nu-ți pot spune cât de mândru  m-am simțit! Dar cel mai bine și mai bine se înoată în Dâmbovița, prin capitala patriei. Cum unde? Cât mai aproape de Parlament, că din locul acela - m-a învățat Stelică, unchiul meu, un adevărat inteligent asimptomatic - întotdeauna, „dacă nu curge, pică!”. Da, știu e mult „shit”, mult „rahat made in România” și pute, pute al naibii, mai ales când trebuie să ne aruncăm, cât mai mulți în apă, la comandă, să înotăm în stilul fluture și să facem multă, cât mai multă gălăgie. „ Să se vadă și să se audă la Tv!” - ăsta-i ordinul lui Nea Gicu, omul de influență...eh, nu trebuie să afli și mata al cui. Înoți cu tot dragul. Ce mai contează că treci prin și pe lângă multe dejecții...doar ești plătit în Euro, nu ?!
Acum e puțin mai greu. Covid-19, „distanța socială” musai trebuie păstrată, respectată că altfel ne cântă popa Daniil la priveghi. Răbdare! Răbdare și „orbit” de mestecat, cât încape, cel cu mentă că întărește dentiția! Și, evident, înot individual, în piscina proprie, din spatele vilei, ca să nu ne pierdem îndemânarea. Cum care vilă? Păi cea făcută de pe urma manifestațiilor din 2018, 2019! Ce timpuri! Ce ape tulburi, numai bune de înotat craul...Zău, îmi vine să oftez de necaz și durere.
Lasă că toate trec. Am dat niște telefoane. Mi s-a ordonat să mărim timpul antrenamentului că îndată încep  l o c a l e l e, apoi   g e n e r a l e l e și vom avea zile în șir de înotat, hă-hă-hă-hă!  Puternic, nu glumă!  
Apropo, nu mai dorește nimeni să intre în echipa noastră? Mi-a cerut unchiul Stelică să mai facem înscrieri! Se caută oameni serioși, tari în spate, fără miros și dacă se poate peltici, ca să vorbească cât mai puțin, ideal muți, cred că ar fi cei mai buni. Am să-i propun unchiului”.
Aceasta a fost confesiunea lui D o r e l  Înotătorul...Mi-a făcut-o cu mândrie ieri pe Skype. Anii au trecut - 25, 30 de când mi-a fost elev - un descurcăreț foc! Orice ar fi făcut numai să nu-l pun să muncească, să învețe carte! Așa a rămas și uite că...i-a umblat bine. Azi, la rândul lui este un inteligent asimptomatic  tipic, ca și Stelică, ajuns între timp mare politician, cu foarte multe medalii la înot, toate stilurile,  în vitrina din sufragerie!
Ca să vezi domnule ce înseamnă să știi să î n o ț i !
Același bun prieten,
Mircea I. Bătrânu
25 aprilie 2020
P.S.
Ia uite-l pe Dorel făcând baie, după atâta shit îndurat...


***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu