luni, 29 iunie 2020

TABLETA DE DUMINICĂ din 28 iunie 2020 - BISERICA


Pr. Victor Făgăraș -Vichi - Omagiu
„Ce de b i s e r i c i dom' le!” Îi aud pe câte unii hulind. Aghiuță e în capul ăstora de două ori. Sunt roboți de-a gata ai fake-news-urilor, răspândind ca tonomatele otrava necredinței, răutatea și parșivenia - adică construcția bisericilor ține țara pe loc: „am făcut biserici și nu avem spitale regionale, nu avem condiții în școli,(mai sunt toalete în curte), nu avem autostrăzi etc.
„E afacerea popilor”. Trist este că mintea lor puțină lasă să se vadă lăcomia, cupiditatea și stadiul de gândire primară. „Adică de ce popa să aibă și eu nu?!” Biserica mea din cartier l-a avut ca slujitor pe părintele Victor, Vichi cum îi ziceam noi, prietenii. A murit. Ce om de omenie! Cu câtă trudă, alături de părintele Grigore au ridicat acest lăcaș ortodox, câte opoziții, povești și bârfe pe la colțuri...Vichi nu mai e. Sufletul său nobil e sigur acolo sus, în Câmpiile Elizeene, cum îmi place să cred și să spun. A DUS BISERICA CU EL?! NU!
Părintele GRIGORE CONEA - la datorie, încă de la începuturi...
Sfânta Ana e tot aici în Piață, la Big. Este deschisă pentru toată lumea deoarece este Casa Domnului, Casa noastră și e vrednică și foarte utilă. Numai eu știu de câte ori am fost și m-am rugat pentru Rodica. Cred că Dumnezeu m-a auzit și mă/ne va ajuta. De câte ori trec prin fața Bisericii fac o sfântă Cruce și parcă toți norii negri din gândurile mele se risipesc și simt cum mă înfășoară căldura LUI și mă ocrotește. Văd mai limpede cărarea și știu cu încredere pe unde să o apuc. Biserica nu a făcut, nu face rău la nimeni și nici nu va dăuna vreodată cuiva... De aceea nu o luați în răspăr. E păcat și avem toți doar de pierdut. Îmi cer scuze. E puțin mai lungă această „Tabletă de Duminică” dar aveam acest of și trebuia spus tot. Vă mulțumesc pentru înțelegere.
Doamne ajută!
Mircea I. Bătrânu
P.S.
Eu sunt ortodox. La fel cred însă despre toate celelalte „Case ale Domnului”, catolice, greco-catolice, protestante, despre moschee, sinagogi, fiindcă bunul Dumnezeu e doar Unul, indiferent cum îl chemăm. Nu aici este „buba” și nici „vina” că nu avem de unele și de altele... Gândiți-vă bine, toți cei cu glagorie în cap și acționați, vă rog, în consecință!





Tu, Dei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu