miercuri, 28 septembrie 2011

Cronica TV - PRO TV : VOCEA ROMÂNIEI – Un show de zile mari !


    Îmi plac emisiunile de divertisment, sau, mai nou, de « entertainment ». Fără discriminare. De la folclor la muzica uşoară sau alte genuri de spectacol. Singura condiţie: să fie de calitate! Nu am să fiu niciodată de acord cu promovarea pe motiv de rating a “subculturii”. Voi rămâne duşmanul declarat al tuturor acelora care, urmărind doar câştigul financiar şi material, uzând de impactul colosal al audio-vizualului, au lansat pe piaţă asemenea subproduse, nenorocind probabil câteva generaţii de copii, de-a lungul celor douăzeci de ani de “tranziţie”.
      La sfârşitul lunii aprilie am scris despre « Românii au talent ». Ceream atunci să se facă secţiuni distincte, în funcţie de genuri, fiecare concurent având astfel posibilitatea să se pună corect în valoare. Multe din comentarii solicitau acelaşi demers. Se pare ca realizatorii de programe ai PRO TV au înţeles această idee, cu siguranţă venită şi din alte colţuri ale ţării, pentru că au preluat sugestia. Aşa cred că s-a ajuns la VOCEA ROMÂNIEI.
      Am vazut aseară prima emisiune,  o preluare a Formatului Original “Talpa Content B.V”, dar aplicat, ca o mănuşă, la realitatea românească. Am fost sincer surprins şi încântat de calitatea, profesionalismul şi densitatea întregului program. Felicitări producatorului şi celor patru « muschetari » : Smiley, Moga , Loredana si Brenciu, viitori  “antrenori” ai talentaţilor concurenţi selecţionaţi pentru etapa finală a concursului. 
       M-a impresionat deschiderea şi simplitatea dialogului, “transparenţa” selecţiei, reacţiile naturale, omeneşti atât ale celor patru “judecători”, ale publicului şi mai cu seamă ale viitorilor cântăreţi. 
      Marea mea bucurie rămâne însă certa valoare a  tinerelor talente şi numarul lor, chiar neaşteptat de mare. Să mai spună cineva că în România nu avem tineri valoroşi! 
      Vizavi de program, chiar dacă cu licenţă, potenţialul acestuia se ridică indiscutabil la nivelul lui “American Idol”sau, de pildă, la al celui german, “În căutarea unui Star”.
      Închei ştiind că şi în judetul nostru avem foarte mulţi tineri talentaţi. Există Liceul de muzică “Tudor Jarda”, o Şcoală populară de artă condusă de prestigioasa cântăreaţă şi profesoară Rozalia Fucă.
     Pe când un candidat merituos la  VOCEA ROMÂNIEI şi din Bistriţa-Năsăud?
Antrenorii: SMILEY, MOGA, LOREDANA, şi BRENCIU                                                                                                         Mircea I.Bătrânu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu