duminică, 20 iunie 2021

TABLETA DE DUMINICĂ - 20-21 iunie 2021 - Regele, Credința și Rusaliile

Ca un făcut, mă văd din nou singur în casa n o a s t r ă. Singur? Ei, nu.  E a , draga și scumpa de ea, Rodica mea este cu mine, în inimă, în suflet.



Necazul rămâne însă același...Fizic, faptic sunt singur. Nu înțelegeți greșit. Am avut întotdeauna mulți prieteni, prietene de nădejde. Am două fete de nota 10. Zilnic mă telefonează...Am foarte mulți elevi care mă iubesc, confundându-mă acum cu „bunicul” lor /în paranteză fie zis, îmi cade așa de bine!/. 

Pot. Multe pot să-mi imaginez, să-mi aduc aminte. Paștele, Rusaliile și Crăciunul le-am petrecut întotdeauna împreună. Sărbători mari, definitorii pentru noi ca națiune, ca religie. Prima și ultima le petreceam în „familie”, dar Rusaliile, așa se nimerea - toată lumea avea treabă - le petreceam numai noi doi... Mergeam la Biserică, la slujbă și apoi ne dădeam, la cofetărie, pe terasă, câte o prăjitură și un suc Cico, dacă-mi amintesc bine. Mai târziu a devenit Fanta, Cola, Pepsi...Glumeam, ne spuneam „verzi și uscate”, „câte în lună și în stele” și reveneam acasă ținându-ne ca doi adolescenți, discret, de mână și eram f e r i c i ț i. Dar azi, de Rusalii  e a nu mai e și nu va mai reveni niciodată. Nimeni și nimic nu o poate suplini+++ Doare, doare groaznic...De aceea nu mă opresc din a vă spune la toți - prieteni și dușmani (categoria aceasta, cel puțin din punctul meu de vedere o consider apusă fiindcă nu mai resimt ura decât ca o urâtă și tembelă amintire): „Aveți mare grijă de e l  sau de  e a  - soțul și soția voastră! Nimeni nu vi-i poate da înapoi după ce...nu vor mai fi! Copiii sunt atenți, drăguți, de treabă...dar nu vor putea niciodată să asigure „suplinirea”! La fel toți ceilalți prieteni, amici...ai noștri, ai voștri.

Singurătatea e în stare să ucidă! Aveți de grijă. Eu am noroc că mai am de lucru la roman, romane, scrieri...Acestea mă feresc de dezastru... De pe ușa biroului, din calendarul de altădată, cel din 2018, de la Centenar privește pe lângă mine Regele Mihai. Culmea. Tot singur...

Mă pomenesc zicându-i: „Majestate, lăsați că după diluviu, iese soarele și toate își vor reveni la normal. Veți vedea!” Nu-mi răspunde, dar simt cum îmi dă curaj și putere. El este mult mai mult decât noi toți la un loc...El este „unsul” lui Dumnezeu pe Pământ. Jertfa lui nu cred că a fost degeaba. Nu vreau să cred așa ceva...

Voi continua să pun un semn de identitate între cele 3 Cuvinte: „Regele - Credința și Rusaliile” / sărbătoarea de astăzi, care numai a singurătății nu e!/.

Rusaliile = Coborârea Sfântului Duh asupra Apostolilor precum și asupra Bisericii creștine./20-21.06.2021/ nu o văd împlinită fără Monarhul nostru de drept, prin urmașul, urmașii săi adevărați.

Acesta există și va veni vremea când, veți vedea că va răsări soarele și pe strada noastră...Până atunci lăsați-mă să-mi imaginez pe Regele nostru, Uns, așezat pe Tronul României prin singura vrere adevărată, cea a bunului Dumnezeu, ieșind de la marea liturghie de astăzi din Catedrala Neamului și dându-ne mâna la toți.

Nu-i așa că nu mai suntem singuri? Doamne ajută!

Cu toată dragostea, al vostru prieten,

Mircea I. Bătrânu







3 comentarii:

  1. Codruța Mazăre3 iulie 2021 la 11:44

    Foarte frumoase, profunde și emoționante cuvintele domniei voastre, domnule profesor! Vă admir și vă apreciez nespus! Un suflet nobil și înțelept! Vă felicit pentru tot ceea ce ați fost și sunteți! Am avut onoarea și plăcerea să vă am "invitat" la o inspecție, preț de trei ore. V-am perceput ca pe un prieten vechi și bun și nicidecum că pe un inspector care de cele mai multe ori inspiră teamă și nesiguranță. Mi-ați transmis o stare de bine, de liniște și relaxare. Mi-ați adus la finalul lecțiilor, numai cuvinte de laudă care au însemnat foarte mult pentru tot.
    De s-ar mai naște asemenea oameni! Ce bine-ar fi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Codruța Mazăre3 iulie 2021 la 11:46

    Vă mulțumesc și felicit pentru ceea ce faceți! Mult spor în continuare și multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci frumos.
      Dragă Codruța vreau să te rog să mă ajuți la distribuirea noului meu roman VAMPIRUL...Am să pun mai multe detalii și aici pe www.mirceaibatranu.ro...
      Cartea, cu ilustrații, reproduceri & poze, ornamente și logo-uri etc. sper să fie bine primită de cititori. Volumul va costa 45 Lei.
      Nu-l pot distribui prin librării pt. că ar trebui să mă supun unui jaf macabru. Librarii rețin 1/2 din prețul cărții +TVA...Dacă mai socotesc și celelalte impozite rămâi cu 7-8 Lei, după o muncă asiduă de 4 ani!
      De aceea nu am tipărit decât 500 de buc. și sper să le putem vinde corect, cum trebuie...Numai așa voi putea face banii necesari pentru viitoarele cărți...Mă înțelegi?
      Sună-mă pe 0722 523 141 să punem la punct detaliile.
      Mulțumesc din suflet,
      MIB

      Ștergere