miercuri, 9 martie 2022

MARTOR ACTIV - BIPOLAR

 Doream să-mi continui activitatea strict literară. Atât. Dar nu pot pentru că mă revoltă duplicitatea din jur! De aceea am scris textul de mai jos...



MARTOR ACTIV - Nimic nu se poate clădi pe minciună!

BIPOLAR - acesta este elementul structural, principal, dacă vrei să descrii ce se întâmplă acum la noi în țară, în patria noastră de suflet: România! E bipolar și - dacă mă gândesc mai bine - chiar antagonic, curentul actual de opinie.
1. Să nu facem nimic. Să ne vedem de treaba noastră. Să ne băgăm capul în nisip, ca struții, adică: „Nu vedem, Nu auzim, Nu știm!” Tripla negație care le-a permis SS-iștilor să-și facă lagărele de exterminare de la Auschwitz și Birkenau - Eichmann, sau Goebbels le numea „parcuri de joacă” - unde au murit mii de evrei, polonezi, francezi, cehi și chiar și români! Toți știau, dar au preferat să tacă. De frică, de oroare, de rușine/mai la urmă/.Necazul, crimele, genocidul s-au întâmplat. Desigur, au urmat păreri de rău, regrete și lacrimi - multe de crocodil...Unii dintre „fomiștii” vorbitori - așa-ziși analiști politici, specialiști militari, economici, făcuți la vreo universitate de bloc - fomiștii aceștia sunt în solda marelui criminal de pe râul Moscova, ascuns după zidurile groase, de peste 1,5 m ale Kremlinului. Sunt foarte bine plătiți și de aceea latră pe mai multe voci, cu accentele de rigoare, pe la toate Televiziunile și Radiourile, mai mult sau mai puțin naționale ca să-i audă tot credulul și tot prostul. Doar după ce-i bine îndoctrinat, iese singur pe stradă și-i zăpăcește pe cei de seama lui, insistând chiar pe ideea de paternitate a opiniei. Vorba lui Nea Pamfil, fierar la noi în sat: „cu prostul nu ai ce te pune că are mintea odihnită și burta plină”, sau: „prostul nu-i prost destul, dacă nu-i și fudul!” La asta mai adaug și niscaiva parlamentari cu datorii pe față la „înalta poartă moscovită” și tabloul e gata! Până mai ieri, nici ajutoare nu trebuiau date bieților oameni din Ukraina, vecină și prietenă, plecați în pribegie, cu inima cernită, acum iarna, că...argumente: „doar nici noi nu avem de unde!”, „doar suntem săraci și nu putem să mai dăm și la alții!”, se ițeau de peste tot. Îmi pare rău. Aceasta a fost opinia, după prima zi de război în vecini, la unele posturi de media...de-mi venea să-mi bag mâna în aparat, iertați-mă, și să-i strâng de gât, nu alta! Alaltăieri alte aserțiuni similare, aceiași „clămpănitori”: „cum să le dăm arme?” -„nu, să nu-l supărăm pe tovarășul putinelu” că așa precis scăpăm și noi!”
Ce nemernicie! Măi oameni buni aici nu mai este vorba de „pacte de neagresiune”, de „cât suntem sau nu de cuminți”...Lui Ilici acesta rus, i-a intrat în cap ideea fixă că el are o datorie...„istorică!”. „Ete fâs!” ( Mai știm noi pe alți câțiva obsedați de istorie și azi sunt așezați la 2 m sub pământ). Trebuie să reconstituie marele imperiu „țaristo-comunist” - URSS, din care, vă reamintesc, cu tristețe, am făcut și noi parte! De aceea spun dați-i lui Zelenski tot ce-i trebuie: căști moderne, veste antiglonț, armament, avioane, „granate” și...cuie de sicriu(!) ca să-l termine odată pentru totdeauna pe „mistrețul” Kremlinian atins de mania tzarilor / mă gândesc la Ivan cel Groaznic/ și regilor nebuni. Acum e momentul când, mână în mână cu Polonia, Statele Baltice, Georgia și celelalte republici de la malul Mărilor Răsăritene / Azov și Neagră/ dumnealui, Putinelu, descendentul lui Scaraotzki pe pământ, să fie pus definitiv cu botul pe labe și făcut KO! Să știți că poporul rus de abia așteaptă! Va pune cu siguranță umărul la dărâmarea tartorului, cu toată camarila sa! Numai astfel copiii și nepoții noștri vor avea parte de un viitor mai bun!
Nu vă fie frică, că după ce mistrețul împușcat e cu botul în țărână nu mai e cine să ne ia la rost că am încălcat nu știu ce tratate...Dar, ia stați un pic, să judecăm cum trebuie: Domnul Putinelu cum a făcut? Chiar în aceste ultime decenii, când și-a luat cu japca teritorii în Donețk și Donbas, în Krimeea și a inventat o republică, cea trans-nistreană?! Nici la bască nu l-a durut de oamenii de acolo și de Ukraina, Moldova, România etc. Nu s-a speriat de UE sau NATO, iar pe Donald Trump l-a cumpărat cu totul, nu? Atunci de ce trebuie să avem noi scrupule? Qui prodest?! Ascult?!
2. Trebuie să facem o curățenie în toată media națională. Toți cei aflați pe statele de plată de la Kremlin, identificați și, omenește, să li se pună în vedere 2 alternative: prima să-și facă sacoșa & geamantanul și să se mute definitiv la Moscova lor dragă, și să stea acolo până la adânci bătrâneți - dar nicăieri altundeva, în lumea liberă, să nu aibă voie! făcându-se publică fapta lor și aceasta să-i însoțească peste tot, ca o tinichea legată de coada câinelui cel rău și ticălos - a doua, dacă nu vor să plece, deoarece, vezi Doamne, se simt „curați”, „nu au făcut nimic rău”, (de fapt, nu ar da ciolanul din gură, doar au obrazul gros ca porcul ajuns aproape la Crăciun!). Ei bine, atunci să li se confiște toată averea, toți banii și să fie aduși în fața justiției! Să fie condamnați pentru trădarea lor națională și puși cel puțin 5 ani la tăiat la sare! sau la bazalt! cel de pe drumurile de munte. Să fie îmbrăcați în costum galben cum fac cei din Ohio, SUA, ca să-i poată arăta părinții cu degetul, la copii și nepoți - că așa vor păți toți cei care și-au bătut joc de țară și drapel!
Nu vă temeți! Să continuăm să-i ajutăm pe refugiații ucraineni. Să ajutăm armata ucraineană cu tot ce putem că ne scapă de cumplitul de Belzebuth!
A sosit vremea să fim cinstiți cu noi înșine și, după 2 ani cumpliți de pandemie, acest tragic război să marcheze sfârșitul Evului Mediu modern, mult mai negru și mai rău decât ne-am imaginat! 2022 să devină în cele din urmă un nou început, cum spuneam, benefic pentru copiii și nepoții noștri!
Doamne ajută!
Mircea I. Bătrânu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu