duminică, 16 mai 2021

TABLETA DE DUMINICĂ - 16 mai 2021 - Iubirea, Iertarea LUI nu-i la kilogram!

                         SMERENIE * IUBIRE ȘI IARĂȘI  I U B I R E ȘI IERTARE!

I-am auzit pe câte unii - din păcate nu-s puțini! - zicând:

„Eu sunt în consiliu...Eu uite câte am făcut pentru Biserică!...Eu nu lipsesc niciodată de la Sfânta Liturghie. Eu țin toate posturile și fac pomană tot timpul...Eu cu familia mea atunci... am dat „Pasca” / Pâinica sfințită de Sfintele Paști / ș.a.m.d.”

Doar că nu-ți spun, ca și copiii, în parc: „Sâc, sâc!”

Ei subînțeleg că bunul Dumnezeu îi pune „cap de listă”, la iertarea de păcate și, după moarte, Sfântul Petru le va așterne covorul roșu, la intrarea Raiului.


Mă uit la doctorița X, la doctorul Y, la asistenții șefi X1,2,3,4...„n”; la fel, la personalul de la SMURD, de la Salvare; la Preotul Z care a asistat pe mulți și prin rugăciune, i-a întors din moarte. Nu zic nimic. Nu cer nimic. Întâmplarea face să știu că au salvat de la moarte 3, 4, 10 bolnavi de „guvid - 19”!

Aș putea da multe alte exemple. Tăcerea lor nu înseamnă numai modestie, ci și respectul față de EL, față de ceilalți creștini.

Nu vreau să insist mai mult că nu e voie.

„Nu judeca tu pe nimenea!” - ne învață EL.

Ce doresc însă să subliniez este că Dumnezeu știe prea bine ce am făcut, ce facem fiecare.

Dacă crezi, cât un bob de grâu și acționezi cu tot sufletul pentru aproapele aflat în nevoie, de lângă tine, atunci simți cum Iubirea, Iertarea LUI se revarsă asupra ta.

Nu cu kilogramul, sau gramul, ca la contabilitate...„Tu ai făcut aceste jertfe...Adunăm păcatele, le scădem și în final beneficiezi de 650 grame de Iubire și Iertare. Du-te acasă mai zi de 10 ori Rugăciunea și mai câștigi 100 de grame!”

E JENANT.

Haideți mai bine să tăcem din gură. Să nu ne mai autoevaluăm, cu glas tare, pe la Radio, Tv-uri, jignindu-i pe cei umili care nu pot, nu au de unde „să dea”. Dacă avem de unde, să dăm că „primit va fi!”, dar să o facem în/prin  t ă c e r e.

Să uităm de „cântar” și să nu-l mai asociem niciodată cu credința noastră pravoslavnică.

Scot pălăria în fața întregului personal medical din Bistrița - mă raportez în principal la realitatea de aici, de acasă - și de fapt din întreaga Românie. Îl stimez și-l iubesc. Abnegația lui mă/ne stimulează și mă/ne ajută să pășim cu încredere, mai departe.

Să le urmăm exemplul și să facem cât mai multe fapte bune. Toți!

Să zicem un TATĂL NOSTRU din inimă, măcar azi că e...DUMINICĂ. Veți vedea apoi că scăpăm, încet, încet și de „guvid” și de alte multe necazuri. Numai așa putem spera că de mâine va începe o nouă săptămână și că ne va fi mai bine. Doamne ajută! Nu-i așa?

Mircea I. Bătrânu





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu