joi, 5 septembrie 2019

MULȚUMESC IOANA BRADEA - MERCI CLAUDIA ANDRON & toată Redacția BISTRIȚEANUL.RO!

Deosebitele mele colege de la BISTRIȚEANUL.RO m-au ajutat!
LE MULȚUMESC DIN SUFLET!
                                                          ***

SURPRIZĂ. Un profesor din Bistriţa îşi lansează controversata carte despre comunitatea LGBT: „Un text periculos pentru cei sub 18 ani!”

Articol de IOANA BRADEA  - din 5 septembrie 2019

O carte controversată despre comunitatea LGBT din România de după 1989 face furori în Bistriţa, deşi a apărut în spaţiul virtual de doar câteva zile.

Este vorba despre Secretele lui Juanitó – o trilogie cu conținut mai mult sau mai puțin LGBT, un puzzle de experiențe de viață, extrem de interesant și unic – notează cei de la Editura Letras care a publicat această carte.
Sunt deja peste 3000 de cititori. Este formidabil! Nu s-au speriat fiind puși în fața problematicii LGBT și au înțeles că Omul este cel mai important argument în tot ceea ce întreprindem și iubim. Omul, omenia, Iubirea și respectul! Fiecare are loc sub Soare pentru că toată ființa nu-i decât un rezultat al voinței LUI! Citiți cu încredere cartea și răspundeți-vă cu toată sinceritatea la întrebarea: „Eu unde mă situez față de…?”, a subliniat Mircea I. Bătrânu.
Colaborator la Bistriţeanul.ro, Mircea I. Bătrânu ne-a mărturisit că „este o carte foarte controversată deja: sunt două categorii de cititori – unii care sunt împotrivă pe faţă, alţii care pe faţă acceptă… Limbajul este foarte frust, este scrisă într-un stil naturalist, dar modern. Este o carte cu caracter epistolar şi mult suc de viaţă…  Vizează şi problema LGBT, cu homosexuali, lesbiene, bisexuali sau transexuali… O temă păcătoasă… Prietenii şi cunoştinţele mele au reacţionat violent, unii m-au înjurat în plină stradă, alţii au considerat-o cartea anului…”, a recunoscut Mircea I. Bătrânu.
Pe site-ul editurii Letras, cititorii sunt avetizaţi: „Este un roman epsitolar cu amor, multă acțiune și suspans. Credem că sub vârsta de 18 ani, pentru cei mai necopți la minte, textul este periculos. Poate fi citit doar în cheia simplistă, de suprafață, a unui îndemn la literatură pornografică, ceea ce nu e bine!
Cartea se vrea un manifest anti-dogmă, luptă împotriva unei false morale, accesată ani la rând de puritani  z i u a, dar încălcată, mai ales, tot de ei, copios, n o a p t e a.  În rest No comment. Vă asigurăm, istoriile sunt desprinse din realitatea general valabilă a temerarei și mult încercatei noastre Românii, de după 1989.

Cartea este disponibilă deocamdată doar în format eBook şi are peste 380 de pagini. O puteţi accesa la adresa de mai jos:

https://letras.ro/product/secretele-lui-juanito-vol-1-ebook-mircea-i-batranu-editura-letras/

Ediția tipărită va fi gata la sfârșitul lunii septembrie. Lansarea la Bistrița și Cluj-Napoca e posibilă undeva în prima decadă a lunii octombrie, a precizat autorul.
                                                                         *** 
Mircea I. Bătrânu a lucrat timp de 42 de ani ca profesor de Franceză și a ocupat diverse funcții în viața culturală. A tipărit în 1990 primul ziar liber VIAȚA la Bistrița, imediat după Evenimentele din 1989.
A scris foarte multe articole în presa cotidiană din Bistrița, Cluj-Napoca, Târgu Mureș. Este fotoreporter colaborator la Bistriţeanul.ro. A scris și scrie proză scurtă, teatru sketch și a făcut mai multe traduceri de poezie și proză din și în limba franceză. A realizat într-o formulă modernă primul Ghid turistic al județului Bistrița-Năsăud în 2006.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu