vineri, 13 iulie 2018

CRISTI DANILEȚ – Un model de onestitate și profesionalism!


             Este interviul publicat de mine în ziarul online Bistrițeanul.ro, în 23 iunie 2018. 


L-am făcut la „cald”, imediat după reuniunea emoționantă organizată de Cristina Iurișniți deputat USR BN, joi după-amiază (21 iunie a.c.) la Metropolis, la Bistrița la  „Gala egalității de șanse”. Am văzut oameni în necaz, oameni cu mari probleme de sănătate, i-am cunoscut și pe cei care îi ajută. Am înțeles cât de fragilă e încă democrația noastră „originală”. Am avut parte de un dialog de la suflet la suflet, șocant prin veridicitate și dorința sinceră de a spune lucrurilor pe nume. „Vioara întâi” a fost acest tânăr magistrat, demn reprezentant al puterii judiciare din România. Domnul judecător Cristi Danileț de la Cluj! Pentru noi bistrițenii rămâne valabilă vorba că toate lucrurile bune vin de la Cluj. Multora nu le place, dar Cluj-Napoca reprezintă și în geografia mea intimă, ca în a multor ardeleni adevărați, capitala de drept a Transilvaniei!
Cristi Danileț este devotat atât profesiei cât și idealului firesc de propășire curată și normală a poporului român. Este foarte dinamic, fără totuși să se grăbească. Are un eșafodaj logic construit, cărămidă cu cărămidă, e tipul clasic de structură: afirmație – argument, din aproape în aproape, fără spectacol, dar imbatabil pe final. Dorește o reîntoarcere la  n o  r m a l i t a t e. Cred că noi toți o dorim și o așteptăm...de 29 de ani! Îl caracterizează, o spun după 4 decenii de muncă cu oamenii și pentru oameni – e foarte puțin probabil deci să mă înșel! – două trăsături definitorii de caracter: cinstea și altruismul! Privirea, mimica și mai ales gestica: brațele sale se mișcă dinăuntru spre înafară, din interior spre exterior, nu de sus în jos, în ritm „putinist” și nici dinafară spre înăuntru, în stil...arivist, ușor recognoscibil privind la Tv, la mulți din potentații scenei politice românești actuale, o spun cu tristețe. Cristi Danileț dăruie, dăruindu-se. Este, fără niciun dubiu un model de onestitate și profesionalism!
Priviți și urmăriți cu atenție interviul pe care mi l-a acordat în exclusivitate Cristi Danileț , numai pentru dumneavoastră, iubiți cititori ai Bistrițeanului.ro. Luați-vă apoi un timp de reflecție și vă veți da seama, ca și mine, că aveți deja răspunsuri la multele din întrebările ce nu vă dau pace de vreo doi ani încoace...
Îi mulțumesc tânărului magistrat Cristi Danileț și vreau să-i mărturisesc că a fost o adevărată onoare și încântare pentru mine să-l cunosc și să pot să-i iau acest interviu. Mă bucur că la anii mei pot să constat că așa e, omul cât trăiește tot învață... Cristi Danileț este foarte agreabil și deschis față de toți cei ce doresc să i se adreseze, pe Facebook, pentru un sfat sau un răspuns la dubiile inerente ce le putem avea. Mă gândesc mai ales la tinerii cititori. Mi-a promis că citește tot și, în limita timpului disponibil, se străduie să răspundă. Nu dă soluții și nu se pronunță în cauze judiciare, în rest, orice temă juridică sau din „viața cetății”, vizând democrația, libertatea de expresie etc. o abordează cu bucurie. Îmi place să închei ca în cariera mea de-o viață, de dascăl al limbii lui Voltaire: Chapeau! Domnule judecător Cristi Danileț! – Jos Pălăria!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu