marți, 16 august 2016

TENIS - SAGA DE LA CUPA DAVIS III

Final dramatic – am pierdut cu  1- 4!
Trei zile de mare luptă. Nimic nu a fost dat sau primit cadou! Nimeni nu a putut considera situația noastră la această prestigioasă Cupă ca un simplu „act de prezență”!
Telegrafic: trei zile frumoase, cu mult tenis de calitate. A fost o bătălie crâncenă alaltăieri, ieri și azi, doar parțial, raportat la așteptările suporterilor. Da, am pierdut, dar nu oricum, ci ONORABIL! Absența de astăzi a lui Marius Copil a contat enorm. Se vorbea pe culoare de afectarea unui mușchi abdominal. Doamne ferește! Să nu fie nimc grav! Andrei Pavel nu a avut ce face. L-a înlocuit ad-hoc cu Florin Mergea, de la dublu.
Rezultatele ultimei zile au fost următoarele:
Prima partidă: Florin Mergea vs. Roberto Bautista Agut – scor: 4-6; 3-6; 2-6, adică – 1 oră și 45 de minute.  A doua partidă/ simplificată ,la înțelegerea celor două staffuri,   2 din 3 seturi/ și ultima din această ediție a Cupei Davis, l-a opus pe Adrian Ungur lui Pablo Carreno Busta – debut al acestuia în Cupa Davis - scor: 3-6;6-7.
Scor final: 4-1 pentru Spania în confruntarea cu România.
Retrospectiv vorbind, 15-16-17 iulie Cluj-Napoca,  a fost un final de săptămână foarte dens! Mult tenis cu momente u de certă calitate tehnică și creativă. Punctele cardinale rămân meciul lui Marius cu Feliciano – 5 seturi. O „picătură” i-a mai lipsit jucătorului nostru ca să umple prim cupă a victoriei. Păcat. Cred sincer că Marius putea să ne facă o surpriză de neuitat. Data viitoare, să sperăm. Apoi, de subliniat, echipa de dublu: Horia Tecău și Florin Mergea – tot 5 seturi și singurul punct clar trecut în contul României.  
JOS PĂLĂRIA! PENTRU PUBLIC! Jucătorul  „nejucător” al partidei!
Felicitări din suflet Echipei României pentru prestație: Andrei Pavel – căpitanul nejucător, Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău și Florin Mergea, îl amintesc și pe Victor Hănescu, pentru sfaturi și ajutor date băieților. Organizarea a fost de excepție. Felicitări: Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Primarului Emil Boc, conducerii Sălii Polivalente și reprezentanților Federației Române de Tenis. A fost un eveniment reușit ce a marcat destinul multor copii, prezenți atât între spectatori cât și în „trupa” foarte activă a „copiilor de mingi”.
Gândindu-mă la viitor, dați-mi voie să închei tot cu:
HAI BĂIEȚII ,  HAI ROMÂNIA!

Mircea Seleușan-Bătrânu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu