luni, 2 mai 2011

Romanii au talent?

Trec acest text si pe blog pentru ca as dori ca macar un concurs de importanta nationala sa se desfasoare cum trebuie !

Romanii au talent?

de EVENIMENT/ Bistriteanul.ro
29/04/2011 13:26:42
Au. Cu carul! De fapt, se poate spune ca au "talente". Pacat ca foarte putini le vad. Mult mai putini le chiar si inteleg. M-am bucurat sincer cand PRO TV-ul a lansat acest concurs national.
Am vazut in initiativa acestei televiziuni un gest nobil si laudabil. E timpul sa mai punem in lumina si oamenii de valoare din aceasta tara! Toate bune si frumoase pana la marea finala din 25 aprilie.
Nu spun ca as fi impotriva lui Adrian Tutu, marele castigator, al genului muzical adus de el in lumina rampei: hip-hopul, rapul. Departe de mine gandul acesta. Asa cum noi am fost animati de acelasi spirit de fronda romantica, la 18-25 de ani – parca a fost ieri: pantaloni evazati, plete si Beatles – tot asa mi se pare firesc ca tinerii de azi sa se exprime in maniera lor.

In plus, textele rostite de Adrian Tutu, cele auzite pe scena PRO TV-ului, necizelate, au mesaj.
Intrebari: Este cel mai talentat roman de azi? Este cel mai bun? Merita sa castige? Cat la suta e talent si cat poveste tuburatoare de viata?
De aici un lant intreg de controverse. Ziarul Adevarul s-a apucat sa reia votul. Nici Gandul sau Libertatea nu s-au lasat mai prejos. Au dat publicitatii multe puncte de vedere, ale unor “vedete” nemultumite de rezultatul final al concursului.
Unde e greseala?

PRO TV-ul a preluat brandul emisiunii din America. L-a preluat insa trunchiat, neprofesionist si netransparent! Au amestecat prune cu pere si mere. Adica, magia nu are nimic de a face cu hip-hopul, gimnastica acrobatica, de mare clasa, nu poate fi pusa pe aceeasi balanta cu muzica pop sau de opera s.a.m.d. De aceea deschid azi o lista de propuneri, nu de “critici” pe care va rog sa o completati si dumneavoastra, iar la urma, va promit ca o voi inainta PRO TV-ului pentru ca viitoarea editie a emisiunii sa fie pe masura asteptarilor.
Propun:
1. Sa se faca sectiuni distincte, in functie de genuri, fiecare concurent avand astfel posibilitatea sa se puna corect in valoare. De exemplu: muzica usoara, de opera; dans clasic, modern; magie; gimnastica acrobatica; alte domenii/ bartender, circ etc./ Nu cred ca banii ar fi o problema, tinand cont ca sms-urile+ apelurile telefonice sunt pe bani, nu mai socotesc numeroasele momente de publicitate.
2. Sa nu se mai aduca in discutie situatia familiala sau de sanatate a concurentului ori familiei sale. Sa se judece numai talentul si munca acestuia, fara implicatii “ sentimentale”.
3. Mihai, Andra si Andi sa ramana in juriu pentru ca s-au aratat a fi de buna credinta. Pentru numerele speciale de care vorbeam sa se aduca si alti profesionisti de certa valoare si moralitate ireprosabila. Avem de unde !
4. Votul sa fie unul transparent. Sa se cunoasca in timp real cum sta fiecare concurent, ca la Eurovision, de exemplu.
Lista poate continua...

Daca s-ar proceda astfel nu ar mai exista nici dubii si nici nemultumiri. Nu-i asa ?
Mircea I. Batranu
Remember – Iata procentajul oficial anuntat de PRO TV:
Adrian Tutu – 29,29% ; Narcis Iustin Ianau – 24,40% ; Valentin Dinu – 16,26% ; Trupa Ballance – 10,40%; Cosmin Agache – 7,91%; bartenderul Valentin Luca – 3,53%; Rebeca Neacsu – 2,50%; Stefan Florescu – 1,94%; Cristina si Alina – 1,53%; gimnasta Medeea – 1,35%; sotii Luca – 0,86% si Trupa Akikai – 0,79%. No comment!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu